Aanbieding!
Honeywell XC 70 koolmonixidemelder
CO melders XC serie
Honeywell XC-70 Koolmonoxidemelder

Honeywell XC-70 Koolmonoxidemelder

40

Specificaties: Honeywell CO- melder XC70

Detectie: Elektrochemische sensor ( zeer betrouwbaar )
Voeding: Vaste 3V longlife lithium batterij

Onderhoudsvrij functioneren
Voorzien van testknop en en zelf- testfunctie (iedere 60 minuten )
Alarm van 90dB op 1 meter in alarm en 75dB bij test

Afmeting: 100 x 72 x 36 mm

Gecertificeerd conform de Europese norm 50291
Garantie: 7 jaar ( Bij normale omstandigheden )

Signaal aan het einde van het productleven
(einde technische levensduur circa 7-jaar )
Handleiding in NL, BE, en UK
Nederlandse handleiding en eenvoudig te installeren

Vergelijk
Artikelnummer: 40201 Categorie: Tags: ,

Beschrijving

De Honeywell XC-70 koolmonoxidemelder slaat alarm wanneer er koolmonoxide wordt gedetecteerd. Deze Honeywell CO-melder is voorzien van een duurzame lithium batterij met een levensduur van 7 jaar. De koolmonoxidemelder is daarnaast uitgerust met een praktische testknop waarmee u de CO-melder regelmatig kunt testen. Bij een alarmmelding geeft de melder een luid signaal van 90 dB. De melder is meervoudig gecertificeerd en voldoet aan de hoogst mogelijke kwaliteitsstandaard.

Koolmonoxide (CO) is kleurloos, reukloos, smaakloos en zeer giftig. CO is een relatief zwaar gas en fractioneel lichter dan lucht, hierdoor verspreid CO zich snel. Daarnaast wordt dit dodelijke gas veel sneller opgenomen in uw bloed dan zuurstof. Het oplopen van een koolmonoxidevergiftiging is zeer gevaarlijk, en in sommige gevallen zelfs dodelijk. U kunt het oplopen van een koolmonoxidevergiftiging voorkomen door het plaatsen van een CO-melder in risicogebieden.

De XC-serie van de Honeywell koolmonoxide melders bestaat uit een drietal koolmonoxide melders: De XC70, XC100 en de XC100D. De Honeywell XC70 is een kwalitatief hoogstaande koolmonoxidemelder met een moderne vormgeving die gebruik maakt van bewezen sensor-technologie en daarmee zorgt voor een gerust gevoel. De XC 70 is de compacte koolmonoxidemelder van Honeywell met een zeer lange levensduur.

De Honeywell XC70 heeft een rubber afgedichte behuizing. Dit beschermt de elektronica tegen slechte bedrijfsomstandigheden, zoals vochtigheid, en verbetert de betrouwbaarheid en het productleven. Honeywell heeft deze technologie al jaren met succes voor hun commerciële rookmelders gebruikt die in extreem zware werkomstandigheden functioneren. De Honeywell koolmonoxidemelder XC70 is dan ook geschikt om bijvoorbeeld in de badkamer te installeren.

Vooralarm en data opslag

Er kunnen gevaarlijke situaties ontstaan door defecte verbrandingsinstallaties die na verloop van tijd steeds meer koolmonoxide lekken. Daarom heeft de Honeywell XC70 koolstofmonoxide-melder een vooralarm functie die bescherming biedt tegen deze situaties. Het vooralarm begint te waarschuwen zodra er 25% van het alarmniveau (tijd en concentratie) is bereikt. De Honeywell koolmonoxidemelder XC70 slaat de historie op, waardoor er een betere analyse van koolmonoxide uitstoot mogelijk is.

Eenvoudige installatie

De XC-70 van Honeywell wordt gekenmerkt door zijn compacte afmetingen en moderne vormgeving. De melder wordt standaard geleverd met een ophangsysteem voor een houten wand. De XC70 is eenvoudig en snel te installeren met de bijgeleverde montagekit en heeft geen bedrading nodig. Daarnaast is de XC70 koolmonoxide melder onderhoudsvrij. Er hoeven dus geen onderdelen, sensoren of batterijen te worden vervangen.

Extra informatie

Gewicht 0.5 kg

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Honeywell XC-70 Koolmonoxidemelder” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Andere suggesties…

%d bloggers liken dit: