Het relatief hoge aantal ouderen slachtoffers (13) blijft een zorg, juist ook omdat de vergrijzing en onze levensverwachting alleen maar toenemen en het kabinetsbeleid ervoor zorgt dat wij steeds langer thuis moeten blijven wonen is de verwachting dat het aantal branddoden de komende jaren alleen maar zal toenemen. Het IFV heeft berekend dat door deze vergrijzing het aantal branddoden tot 2030 toeneemt met 13% en onder 65 plussers zelfs met 60%. Vergeetachtigheid, het niet weten wat te doen bij brand en het niet meer zelfstandig kunnen vluchten zijn hier belangrijke oorzaken.

Het snelontdekken van een brand is daarom van levensbelang!

Belang van rookmelders.

Omdat wanneer wij slapen ons reukvermogen is afgenomen / uitgeschakeld zal een band niet snel worden opgemerkt. Tijdens de slaap zult u niet wakker worden van de vlammen, maar stikken door de rook. Door het hoge CO zult u in een diepere slaap raken en uiteindelijk stikken. Het snel ontdekken van de brand d.m.v. een rookmelder is daarom van levensbelang. Een klein beetje rook is voldoende om een luid piepend alarm te doen afgaan waar u wel wakker van wordt en zo doende uwzelf én uw gezin in veiligheid kan brengen.

Thermoptek WST-630T in het assortiment van Schoens-Safety.nl


Gekoppelde rookmelders

wanneer u gebruik maakt van gekoppelde rookmelders zullen, wanneer één melder afgaat, al uw melders een luid signaal afgeven. Zo wordt u al wakker bij een beginnende brand in bijvoorbeeld uw keuken of schuur wanneer u ligt te slapen. U kunt snel handelen wat uw veiligheid aanzienlijk bevorderd, door het eerder ingrijpen bij een beginnende brand zal de schade ook beperkt blijven. Grote winst voor u en uw gezin!

Gekoppelde rookmelders bij ouderen

Met 16 woningbranden per dag in Nederland is de kans op een woningbrand 1 op 1300. Wij kennen in Nederland jaarlijks gemiddeld zo'n 6000 woningbranden hierbij raken zo'n 600 mensen gewond. Ruim de helft van het aantal brandwondenslachtoffers die opgenomen worden in de ziekenhuizen heeft een ongeval meegemaakt met vuur of vlammen.
Het inademen van rook is één van de hoofdoorzaken bij de doden en gewonden.


Vooral bij ouderen kan een gekoppelde rookmelder uitkomst bieden.
Ouderen zijn vaak slecht ter been, een controle bij een rookmelder die afgaat zou mogelijk veel te lang duren.

Wanneer er gekoppelde rookmelders geplaatst worden in uw huis én dat van uw buren wordt de kans op redden aanzienlijk verhoogd. Niet alleen de controle is dan verzekerd, maar bij een eventuele calamiteit kan direct worden ingegrepen, u heeft zelfs gelijk hulp om uw zelf veilig te stellen.

Omdat de "FireAngel Thermoptek" rookmelder is voorzien van de nieuwste technieken worden de ongewenste meldingen voorkomen. De rookmelder zal rook en hitte met elkaar vergelijken, mocht er bijvoorbeeld bij het openen van de oven damp langs de melder gaan dan zal hij niet direct afgaan, er wordt namelijk nagenoeg geen hitte gedetecteerd.

Mocht de gekoppelde FireAngel Thermoptek rookmelder dan toch afgaan, dan zal er ook echt iets aan de hand zijn. U kunt dan, samen me uw buren, direct op verkenning in uw woning.

U kunt thuis ontspannen, wetende dat u niet alleen staat bij het afgaan van uw rookmelder.

Bekijk de gekoppelde rookmelder hier in onze webwinkel, een éénmalige uitgave die levens kan redden!